Arama

İŞTE HAFİTZE’NİN AJANLIK BELGESİ! -1-
23 Mayıs tarihinde Caucasus Times’ten tercüme ettiği bir haberde, Kabardey Balkar Adige Xase Başkanı ve DçB Yönetim Kurulu üyesi Hafitze Muhammed’in, Nalçik’teki 21 Mayıs anma töreninde yaptığı konuşmada,“Rus-Kafkas savaşlarının sonuçlarını olumlu olarak değerlendirdiğini ve Adıge halklarının, kültür ve ekonomik gelişimlerine katkıda bulunduğu için Rusya'ya minnettar olduklarını” söylediğini yazmıştı.

Haber, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'ni rahatsız etti.

Ancak 30 yıldan beri ilişkide bulundukları Hafitze Muhammed'i –büyük bir firasetsizlik örneği olarak- hala tanıyamadıkları için de, sözü sarf eden yerine, aktarandan şüphe etmeyi tercih ettiler.

Hemen ardından, "Federasyonumuz, ilkeleri ve diasporadaki insanlarımızın hassasiyetlerinin gereği olayı önemsemiş ve DçB Genel Başkanımız Sayın Dzamıh Kasbulat'a bir yazı yazarak konu hakkında bilgi istemiştir. DçB Genel Başkanımız konu ile bizzat ilgilenerek gazetelerde çıkan konuşmaların tam metnini göndermiştir"şeklinde bir açıklamada bulundular.

Ama ne hikmetse ellerine geçen bu gazete haberlerinden sadece Hafitze Muhammed'in gazetesi Adige Psal'e de çıkan bir haberi yayınladılar ve hangi mantıkladır bilinmez, tuhaf bir şekilde Ajans Kafkas'ın yayınladığı haberi de bu haberle çek etmeye kalkıştılar.

Her zaman olduğu gibi, yanlış yol, yanlış yere çıktı ve haberimizi düzmece ilan ederek yaptıkları yanlışın üzerine bir de tüy diktiler.

Böyle abra-kadabra numaralarıyla DçB'deki mesai arkadaşlarını –dolayısıyla DçB'yi de- içine düştüğü olumsuz durumdan kurtarmış olacaklarını hesab ediyorlar güya.

Aslında Hafitze'nin kendi gazetesinden aktarılan o haber bile, hem içeriği, hem de sömürgeci Ruslara karşı kullandığı "şefkatli" üslubuyla Hafitze'nin işbirlikçi kimliğini teyid ediyor, Ajans Kafkas'ın çizdiği portreyi tamamen doğruluyordu. Ama anlaşılan o ki, Federasyon yetkilileri olaylara gerçekleri göremeyecek kadar sığ ve önyargı dolu bir zaviyeden yaklaşıyorlardı.

Peki bu aşamada ne yapabiliriz?

Bu aşamada bize düşen bir görev var:

Ulaşabildiği bütün çerkes örgütlenmelerine giren ve Kremlin adına köstebeklik yapan Hafitze Muhammed putunu artık kökünden yıkmak. üstelik bunu yapacak gücümüz de, materyalimiz de var.

Böylece, içinde birazcık insaf kırıntısı kalan, birlik olmak adına Federasyon çevresinde saf tutan bazı "saflara da", söylemlerimizin "bilgiye" değil de "niyet okumaya" dayalı olduğunu iddia eden bazı "ortodoks bolşeviklere" de ışık tutabileceğimizi ümid ediyoruz.

Bu arada, "Hafitze putu" deyişimizi sakın abartı gibi algılamayın. Malum zihniyetteki kişiler Hafitze'ye yıllardır gerçekten put muamelesi yaptılar. Cekhaş Beslan'ın Yamçı'dan aktardığı hikayede Hafitze Muhammet'i "gökten gelen" biri gibi tanımlamalarına, kendisiyle muhataplığı "Peygamberin Allah'la muhatap olmasındaki hale" benzetmelerine dikkat ederseniz ne demek istediğimiz daha kolay anlaşılacaktır.

***

Gelelim şimdi zurnanın zırt dediği yere; yani Hafitze'nin, Ankara Kafkas Kültür Derneği yöneticilerini KGB merkezine nasıl jurnallediğine...

Hem de birinci dereceden bir belge ile: kendi el yazısıyla...

Ancak böyle önemli bir metni okuyabilmek için sizleri bir gün daha bekleteceğiz; ta ki metnin tercümesi ikinci bir elden geçip şüpheye mahal vermeyecek kadar sağlıklı bir hale gelsin diye....

YARIN: HAFİTZE MUHAMMED ANKARA KAFKAS KüLTüR DERNEĞİ YöNETİCİLERİNDEN KİMLERİ, NASIL JURNALLEDİ?


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.