Arama

NATO: ‘Rusya ile Gürcistan Konusunda Herhangi Bir Anlaşma Yok’
 
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen basına yaptığı açıklamada Rusya ile Gürcistan konusunda herhangi bir uzlaşı hazırlığında olmadıklarını açıkladı..
 
Moskova'da temaslarda bulunan Rasmussen, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Rusya ile bazı konularda sorunların devam ettiğini, ancak işbirliği yapılacak konuların varlığını ifade eden Rasmussen, özellikle Afganistan konusunda Moskova'dan tam destek istedi. NATO Genel Sekreteri'ne göre Afganistan'ın teröristler için güvenli bir liman olması, Rusya'nın da kurbanları arasında yer almasına neden olacak.
NATO Genel Sekreteri Afgan ordusu için helikopter talebi, pilotların eğitimi, narkotik polisinin eğitimi konularında somut isteklerde bulundu. Talepleri not eden Moskova henüz olumlu cevap vermedi. Rasmussen'in NATO'nun Rusya'yı tehdit olarak görmediğini açıklaması Rus basınında geniş yer aldı.
Rasmussen görüşmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, Rus yetkililerden olumlu sinyaller aldığını ancak NATO'nun Afganistan operasyonlarına sağlayacakları destek konusunda henüz somut bir sonuç olmadığını belirtti.
Ağustos 2008'de gerçekleşen Rusya-Gürcistan savaşının ardından Rusya-NATO ilişkileri askıya alınmıştı. Geçen hafta toplanan Rusya-NATO Konseyi'nin ardından NATO Genel Sekreteri Rasmussen Moskova'ya üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi. Ayrılıkçı bölgeler Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarına şiddetle karşı çıkan NATO, Gürcistan'n toprak bütünlüğünü savunuyor. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.