Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Yanukoviç'ten Rusya'yı Sevindiren Açıklamalar
 
Ukrayna'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde tamamlayan Bölgeler Partisi lideri Viktor Yanukoviç, Rusya'yı sevindiren iki haber verdi.
. NATO üyeliğini düşünmediklerini ifade eden Yanukoviç, 2017'de süresi dolacak Rus Karadeniz Filosu'nu Sivastopol askeri üssünden çıkarmayacakları sinyalini verdi.
Ukrayna Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Yanukoviç yüzde 3,5 farkla önde tamamladı. Yanukoviç'in rakibi Turuncu Devrim lideri Başbakan Yulia Timoşenko sonuçları yargıya taşımaya hazırlanırken, resmi sonuçların da 17 Şubat'ta açıklanması bekleniyor. ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkelerinden kutlama mesajları alan Yanukoviç'in yeni bir Turuncu Devrim'le koltuğuna oturmasının engellenmesine ihtimal verilmiyor.
Seçim döneminde Ukrayna'nın doğu ile batı arasında köprü olacağı, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ile bozulan ilişkilerin yeniden kurulacağı vaadinde bulunan Yanukoviç, Rus basınına önemli açıklamalarda bulundu. Russia 24 kanalına konuşan Yanukoviç, "Rusya'nın Sivastopol üssü ile ilgili konuyu önümüzdeki dönemde müzakere edeceğiz. Rusya'nın aleyhine bir karar almayı düşünmüyoruz. Burada Ukrayna'nın ulusal çıkarları göz önünde bulundurulacaktır" dedi.
Ukrayna'nın NATO ile ilişkilerini değerlendiren Yanukoviç, "NATO Ukrayna'yı da içine alacak şekilde genişlemeyecekleri kararını verdi. ABD'nin talebine rağmen, bir çok NATO ülkesi bu konuya sıcak bakmıyor" değerlendirmesinde bulundu. Yanukoviç Rusya'nın Birinci Kanal'ına verdiği röportajda da, Kiev'in NATO üyeliği ile ilgili konunun gündemlerinde olmadığını, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in önerdiği 'Yeni Avrupa Güvenlik Anlaşması'nı desteklediklerini ifade etti. Yanukoviç, NATO üyeliği gündeme geldiğinde bu konunun referanduma giderek çözüleceğini kaydetti.
 
"TİMOŞENKO öZüR DİLERSE KENDİSİ İLE KONUŞURUM"
Interfax'a seçim sürecini değerlendiren Yanukoviç, Başbakan Timoşenko'nun seçim döneminde iftiralarda bulunduğunu, kamuoyu önünde söylediklerinden dolayı özür dilemesi durumunda kendisi ile görüşebileceğini belirtti. Yanukoviç, "Hiç kimse milyonlarca destekleyeni olan bir politikacı ile müzakere etmeyi reddetmez. Ancak, kendisinin ahlaka uymayan iftiralarından kamuoyu önünde özür dilemesi gerekiyor." şartını koştu. Yanukoviç, Timoşenko'nun başbakanlık görevinden istifa etmesini ve muhalefete geçmesini istiyor.
Ukrayna'nın son beş yılda amatör politikacılar tarafından yönetildiğini, rüşvetin yaygınlaştığını ve ekonomik alanda büyük sorunların yaşandığını ifade eden Yanukoviç, "öncelikle düzenin yeniden kurulması gerekiyor. Etkili bir yönetim anlayışı, rüşvetle mücadele ve halkımızın haklarını korumak görevimiz." şeklinde konuştu. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.