Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Ukrayna Dışişleri Bakanı: 'Ukrayna, Abhazya ve Güney Osetya'yı Tanımayacak'
Ukrayna'nın yeni Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko, Ukrayna'nın, yeni seçilen Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin bağımsızlığını tanımayacağını söyledi.
Ukrayna'nın önde gelen televizyon kanallarından "İnter" kanalına konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko, kendisine Ukrayna'nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in 2009 sonbaharında Yalta'da yaptığı bir açıklamada kendilerinin Ukrayna'da yönetime gelmeleri durumunda Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıyacağı şeklinde bir açıklaması olduğunu hatırlatmalarına Ukrayna Dışişleri Bakanı tepki göstererek, "Ben bunu anlamıyorum. Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıması Ukrayna'nın menfeatine bir şey değildir. Bundan dolayı ve ilkelerimize ters olduğu için Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımayacağız. Böyle bir konu gündemimizde yok" dedi. Hatırlanacağı gibi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanokoviç de Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurtdışı gezisini yaptığı Brüksel'de, Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımasının söz konusu olmadığını açıklamıştı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.