Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ABD'den Yanukoviç'e Ultimatom

ABD'nin eski Kiev Büyükelçisi William Taylor, ABD yönetiminin, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'ten bazı konulara açıklık getirmesini istediğini söyledi.

Yanukoviç'in 11 Nisan'da ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında konuşan Taylor, ABD yönetiminin, Viktor Yanukoviç'ten hukuki reformlar, yolsuzlukla mücadele programı, IMF ile işbirliği, toprak ve enerji reformları hakkında ayrıntılı bilgi siteyeceklerini söyleyerek, "ABD'nin sizi muhatap alacağı bir ortağı olabilmek için, sizin devlet başkanınızın, Ukrayna'daki reformlardan yana olduğunu göstermesi ve bu reformları hayata geçirmesi gerekir", diye konuştu.

Yanukoviç'in seçimlerden önce Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıyacağını ve Ukrayna'nın Rusya, Belarus ve Kazakistan ile Gümrük Birliği'ne gireceğini söylemesinin Washington'da hayretle karşılandığını söyleyen Taylor, "biz, onun gerçekte bunu kastetmediğini düşünüyor ve Washington'a geldiğinde bu konuya açıklık getirmesini umuyoruz. Bizim düşüncemiz, onun kendisini, tıpkı Ukraynalıların çoğunluğu gibi bir Avrasyalı olarak değil, Avrupalı olarak gördüğüdür", dedi.

Yanukoviç'in Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü pekiştirecek yasalar çıkarma kararını da hayretle karşıladıklarını kaydeden Taylor, "merak ediyoruz. Sizin ülkeniz böyle bir durumda bağımsızlığını ve egemenliğini nasıl koruyacak? Tarafsızlık, bedava değildir", diye konuştu. (Cumhuriyet/31.03.2009)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.