Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Ukrayna Dışişleri Bakanı Grişçenko: 'Abhazya ve Güney Osetya’nın Bağımsızlığını Kabul Etmeyeceğiz'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko, Ukrayna’nın Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Grişçenko, “Kommersant-Ukrayna” gazetesine verdiği demeçte, söz konusu bölgelerin bağımsızlığının kabul edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya, “Bizim için toprak bütünlüğü ve sınırların bozulmaması prensip meselesidir. Nokta” diye cevap verdi.
Bunun yanı sıra Grişçenko, Kiev’in BDT'nin tam üyesi olmayacağını, ancak BDT’deki katılımını aktifleştireceğini söyleyerek, “BDT’deki katılımımızı aktifleştirmek için bugünkü statüsümüz yeterlidir. önemli olan format değil, BDT’de iyi olan hiçbir şey yoktur diyen yaklaşımdan vazgeçmektir.  Kiev son beş yıl içerisinde işte bu yaklaşımla hareket etti. BDT’nin ele aldığı tüm sorunları çözmesine güvenmek yanlış olur. Ançak çalışmalarının etkililiği Ukrayna’nın katılımına da bağlı. Serbest ticaret bölgesi kuruluduğu takdirde biz bundan sadece kazanırız. Her konuda önce milli çıkarlarımızı düşüneceğiz” diye konuştu.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Nisan ayı sonunda Strasbourg’ta yaptığı konuşmada Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını kabul konusunda net cevap vermekten kaçınmıştı. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.