Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Yunus Bek Evkurov Ünvanının Değiştirilmesini Bir Yıl Önce İstemiş

İnguşetya Devlet Başkanı Yunus - Bek Evkurov'un, mevcut “başkan” ünvanının değiştirilmesi için bir yıl önce teklifte bulunduğu bildirildi.

Regnum'un Evkurov'un Basın Müşavirliğine dayandırdığı habere göre, Rusya Federasyonu'ndaki federe cumhuriyet başkanlarının ünvanlarının değiştirilmesi teklifi İnguşetya Devlet Başkanı tarafından bir sene önce yapılmış. O zaman bir yayın kuruluşuna açıklamada bulunan Evkurov'un, “Bir devlette tek “başkan” olmalı, diğerleri “bölge başkanı” ünvanı taşımalıdır. Biz tek devletin vatandaşlarıyız ve burada tek başkan olmalı. Her bölgede bir başkan olması doğru değil” dediği belirtiliyor.

Bilindiği gibi 12 Ağustos'ta bir açıklama yapan çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, cumhuriyetlerdeki başkanların ünvanlarının değiştirilmesini teklif etmiş, gerekçe olarak da bir devlette ancak tek başkanın olabileceğini göstermişti. Bu teklife diğer bölge cumhuriyetlerinin başkanları da destek vermişlerdi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.