Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kırım'da Ramzan Kadırov Camii açıldı
çeçenistan Cmhurbaşkanı Ramzan Kadırov’un verdiği parayla kurulan yeni caminin açılış törenine Kırım Tatar Milli Mecilis (KTMM) 1.Başkan Yardımcısı Refat çubarov, Kırım Müftüsü hacı Emirali Ablayev, çeçenistan Müftüsü Sultan Mirzayev, çeçenistan’dan gelen heyet ve Voinka köyünün sakinleriyle misafirleri katıldı.
çeçenistan Müftüsü, caminin çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov’un verdiği parayla kurulduğunu söyledi.

Sultan Mirzayev, “Bu Ramzan Ahmadoviç’in (Kadırov’un baba adı) hediyesi. Bu caminin Kırım’da, Voinka köyünde kurulması tesadüf değil, çünkü Kırım Tatar halkı ile çeçenistan halkını birleştiren çok şey var. Birinci olarak biz müslüman kardeşiz. İkincisi, hem Kırım Tatar halkı, hem çeçen halkı 1944 yılında sürgün gibi korkunç bir olay yaşadı. Bizim halklarımız sürgün yerlerinden anavatanına geri döndü ve kendi vatanında kalkınıp kendi dinleri olan İslam’ı geliştiriyorlar” dedi.

Sultan Mirzayev, Ramzan Kadırov’un diğer yerlerde de cami korduğunu, ama bunu kendi reklamı için yapmadığını, bundan dolayı cami inşaatının siyasi bir eylem olmadığını kaydetti. Mirzayev, “Ramzan Kadırov, laik bir görevi yapmasına rağmen gerçek Müslümandır. O, İslam’ın bütün kanunlarına uyuyor” dedi.

Kırım Müftüsü hacı Emirali Ablayev ve KTMM 1. Başkan Yardımcısı Refat çubarov, çeçenistan Müftüsü ve Ramzan Kadırov’a Kırım’da İslam’ın yeniden kalkınmasına sağladıkları yardımlarından dolayı teşekkürlerini bildirdiler. Refat çubarov, çeçenistan halkının yaşadığı iki savaştan sonra meydana gelen bir çok problemlerle boğuşmasına rağmen Müslümanları desteklemek için para bulabildiğine dikkat çekti.

Voinka’da açılan ve 200’den fazla kişinin ibadet et etmesine olanak sağlayan camiye Ramzan Kadırov adı verildi. Caminin açılış töreninden sonra camide Cuma Namazı kılındı. Namazdan sonra Sultan Mirzayev, camiye Ramzan Kadırov’un annesi Aymani Kadırova’nın verdiği Kuran’ı hediye etti.

Cami açılışına katılan herkese namazlıklar hediye edildi ve Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan paketleri verildi.(QHA)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.