Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Vladikavkaz'da İntihar Saldırısı: 17 Ölü, 133 Yaralı

Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'da intihar saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti.

Kuzey Osetya'nın başkentini sarsan saldırıda bir pazar yeri hedef alındı. Yetkililer, intihar komandosunun arabasını kentin en büyük pazar yerinin ana kapısına sürerek bombaları patlattığını kaydetti.

Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, son yıllarda bölgede düzenlenen terör saldırılarının en kötülerinden biri olarak gösterilen bugünkü saldırıda, aralarında intihar eylemcisinin de bulunduğu 17 kişinin öldüğünü, 133 kişinin de yaralandığını söyledi.

Olay yerine gelen Rus güvenlik güçleri ve bomba uzmanlar saldırıda kullanılan bombanın 30-40 kilogram TNT gücünde olduğunu belirtiyor. Bir yetkili, “Patlama fazla kuvvetli idi: Yakın binalardaki camlar bile kırıldı” dedi. Polis bombanın içine metal parçalar doldurulduğunu bildirdi.
Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Aynı pazar yerine 1999’da da bombalı saldırı düzenlenmiş, elliyi aşkın kişi ölmüştü.

Medvedev Temsilci Gönderdi

Kremlin'den yapılan açıklamada, Kuzey Kafkaslar'daki kargaşayı Moskova'nın en ciddi siyasi problemi olarak niteleyen Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in patlamanın ardından bölgeye bir temsilci gönderdiği belirtildi.

Saldırı sonrası Kuzey Osetya'daki tüm okullar kapatıldı.
Kuzey Osetya'da 2004 yılında, teröristlerin Beslan kentinde bir okulda yüzlerce kişiyi rehin almasından sonra Rus güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yarısı çocuk olmak üzere 331 kişi ölmüştü.



Putin: “Bu saldırıyı yapanlar cansız ve kalpsiz”


Bu arada Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı vesilesi ile Rusya Müftüler Konseyi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. 2011 sonuna tamamlanması beklenen Merkez Camii inşaatı ile ilgili bilgi alan Putin, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin ile de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Federasyonu'nda yaşayan 20 milyon Müslüman'ın Ramazan Bayram'ını tebrik eden Putin, bayram mesajı yayınladı. Bayram günü Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'da 17 kişinin öldüğü ve 100'ü aşkın kişinin de yaralandığı pazar yeri saldırısını değerlendiren Rusya Başbakanı, saldırıların amacının vatandaşların arasına nifak sokmak olduğunu belirtti.

Saldırının Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yapılmasına dikkat çeken Putin, "Kuzey Kafkasya'da bugün meydana gelen bu tür terör cinayetinin amacı, vatandaşlarımız arasında düşmanlığı körüklemektir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz!" şeklinde konuştu.

Putin, ülkedeki terör olaylarına yönelik mücadelede Müslüman kökenli ülke vatandaşlarının büyük rol oynadığını da belirtti. Rus Başbakan, "Biz, bu mücadelede Rusya'nın Müslüman vatandaşlarının önemli, ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ben Müslümanların bu tür aşırılığa karşı nasıl tepki verdiğini biliyorum. Biz onların desteğini hissediyoruz, özellikle Kuzey Kafkasya bölgesinde. Hep beraber bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Rus Başbakan, terör saldırısının Ramazan Bayramı'nın ilk gününde meydana gelmesine de dikkat çekti. Putin, "Saldırı, Müslümanların mübarek Ramazan bayramı günü yapıldı ki, Ramazan geleneksel olarak barışla çağrışıyor. Kuşkusuz bu saldırıyı yapanlar cansız ve kalpsiz. Tam anlamıyla onlarda kutsal diye bir şey yok. Bizim ortak hedefimiz, bu cinayetle ve bu canilerle mücadele etmektir." dedi.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin de yaptığı değerlendirmede, "Rusya Müslümanları ve bir vatandaş olarak ülkenin bütünlüğü, beraberliği ve güçlü olmasından yanayız. Bizim teröre karşı ve dini aşırılıklara karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi bunu yapanlar insan değil." şeklinde karşılık verdi. (AJANSLAR)






Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.