Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İnguşetya Cami İmamının Aracı Patlatıldı
İnguşetya Cumhuriyeti'nin başkenti Nazran'da bir cami imamının aracı patlatıldı.
Aracın altına yerleştirilen patlayıcı madde araç hareket halinde iken infilak ettirildi. Militan gruplara karşı eleştirileri ile bilinen cami imamı ağır bir şekilde yaralandı.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Nazran kenti araştırma komisyonu sözcüsü, TSİ 07:40'da meydana gelen olayda Nasır-Kortskaya caminin imamı Hamzat çumakov'un aracı kullandığı sırada patlatıldığını aktardı. Patlayıcının cami imamının aracının altına yerleştirildiği ve uzaktan kumanda ile aktif hale getirildiği kaydediliyor.

Kafkaslar'da din adamlarına yönelik saldırılar yoğunlaşmaya başladı. Ağustos ayında Nazran kentinde bir din adamının aracının altına yerleştirilen 400 gram ağırlığında bir TNT kalıbı patlamadan etkisiz hale getirilirken, Kasım 2009'da da din adamı Kasım Meyriyev kendisine yönelik saldırıdan kurtulmayı başardı.

Dağıstan'ın Kizilyurt kentinde Kasım 2009'da gerçekleşen bir silahlı saldırıda cami imamı Tinamagomed Ramazanov hayatını kaybetti.

Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev yaptığı değerlendirmede çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya Cumhuriyetlerinde yıl başından bu yana 489 terör eyleminin gerçekleştirildiğini açıkladı.(CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.