Arama

Danimarka'daki Protez Bacaklı Bombacı Çeçen Çıktı
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir otele bombalı saldırı düzenleyen çeçen asıllı saldırganın asıl amacının hakaret karikatürlerini yayınlayan Jyllands -Posten (JP) gazetesi olduğu açıklandı.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Danimarka polisi hedefin JP gazetesi olduğundan emin olduklarını ifade etti.

Açıklama Kopenhag Emniyet Teşkilatı yetkililerinden Svend Foldager tarafından yapıldı. "Bombacının hedefinin JP gazetesi olduğunu düşünmek için yeterince mantıklı nedenimiz var." diyen Foldager, saldırının detaylarını ortaya çıkarmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bu arada Danimarka Polisinin bombalı saldırının gerçek hedefi olduğu ifade edilen JP gazetesinin merkezleri etrafındaki güvenlik güçlerini arttırdığı öğrenildi.

Danimarka'da geçtiğimiz hafta bir ayağı protez olan bir gizemli bir saldırgan başkent Kopenhag'daki bir otelin tuvaletinde elinde patlayan bombayla yaralanmıştı. Herhangi bir can kaybına neden olmayan saldırının hemen akabinde kaçan saldırgan otelin yakınlarındaki bir parkta polis tarafından ele geçirilmişti. Uzun süre polisle işbirliği yapmayan ve kişisel ihtiyaçlarını ifade etmek dışında konuşmayan saldırganın çeçen asıllı bir boksör olduğu ancak 3 gün sonra ortaya çıkmıştı.(CİHAN)



Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
ikincivatan.eu - Almanya
19 / 09
Sayin arkadaslar. Ben Almanya`da ikincivatan.eu sitesinin editörü olarak her gün haberleri takip ediyorum. Tek bacakli Cecen`nin adi gecen gazeteye saldiryi gerceklestirmek istedigine dair hic bir haber Alman ve Ingiliz basininda yayinlanmadi. Yalniz iddialar var. Cihan haber ajansi bir numarli Rus yalakasidir. Siz de onlarin haberlerni hic bir telif hakki ödemeden alip buraya yapistiriyorsunuz. Eger o adi gecen Cecen gercekten iddia edildigi gibi gazeteye saldiri eylemini gerceklerstirmeye kalkisir olsaydi ilk haberi biz yazacaktik. Cihan haber ajansi Rus haber ajansi "Rianovasit`nin haberlerini 1:1 cevirerek yayinliyor. "Risanovasiti" Rusya devlet politikasinin haberlerini yayinliyor. Bu ajans "Rus devletine aittir." Madem sizlerde Kafkasyalisiniz ve Kafkas halkina muhabbet duyuyorsunuz o zaman haberleri ingizce veya Almanca okuyup tercüme edin. sizin yaptiginiz isminize yakismiyor. Cihan Haber Ajansina Allah ve Peygember askina inanmayin. Halkimizi yanlis bilgilendirmek onlara cok büyük kötülük yapmaktir. Memet Aydemir