Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İnsan Hakları Savunucusu İsayeva: 'AKPM’nin Raporları Anlamlı'

“İnsan Hakları İçin Dağıstan Anneleri” örgütünün başkanı Svetlana İsayeva, “İnsanların yaşama hakkı ellerinden alınıyorsa elbette ki karşı çıkmak gerekir” dedi.

Regnum Haber Ajansı’na bir röportaj veren “İnsan Hakları İçin Dağıstan Anneleri” örgütü başkanı Svetlana İsayeva, “Rusya’nın,  Kuzey Kafkasya’da izlediği siyasetin uluslararası yapılar tarafından (bilhassa Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi)eleştirilmesine tepki vermesine bölge sakinleri hiçbir anlam veremiyor.” dedi.

Bilindiği gibi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Strasbourg’da gerçekleştireceği bir sonraki oturumda, Rusya’nın bu meclisin önerilerini yerine getirme meselesinin tartışılması bekleniyor. AKPM tarafından Rusya’ya geleneksel olarak dayatılan istekler arasında Kuzey Kafkasya’daki durum geniş yer tutuyor.

Ayrıca, Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerindeki durumun, Avrupa yapıları tarafından olumsuz olarak değerlendirilmesinin tabiî  olduğunu söyleyen İsayeva  şöyle konuştu: “Şayet bağımsız bir raporcu, buradaki insan hakları ihlallerini örtbas etseydi asıl o zaman şaşırtıcı olurdu. Yetkililer insanlara yaşama hakkı vermediği zaman elbette ki tenkit etmek gerekir. Bu, tenkit etmiş olmak için tenkit değil, olumsuz durumu değiştirme teşebbüsüdür. Maalesef, Kuzey Kafkasya’daki hal ve şartlar her yıl daha da kötüleşiyor. Bütün Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinde sona ermeyen cinayetler işleniyor, insanlar sırra kadem basıyor. Bunlar artık durdurulmalı.”

 Svetlana İsyeva sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Düşman tarafları barıştırmaya çalışanlar ise öldürülüyor. Sufî ve Selefîleri barıştırmaya teşebbüs eden Said Efendi çirkeyski’nin kısa bir süre önce katledilmesi de bunun ispatıdır”. (KE)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.