Arama

Gürcistan’da muhalefet, oyların % 54,85'ini topladı

Bugün Gürcistan Merkez Seçim Komitesinden yapılan açıklamaya göre, ülkede parlamento seçimlerinde kullanılan oyların %100’ünün ön sayımı sonucunda milyarder Bidzina İvanişvili’nin ‘Gürcistan Rüyası’ isimli muhalif bloğu, parti listelerine göre oyların % 54,85’i ve seçim bölgelerinde 73 milletvekili koltuğundan 39’unu aldı.

Bunun yanında son dokuz senedir iktidar olan Miahil Saakaşvili’nin Birleşik Ulusal Hareket partisi, parti listelerine göre oyların yalnızca % 40,43’ünü ve çoğunluk oyu aranan milletvekili seçim bölgelerinde 34 milletvekili koltuğunu aldı.

Böylelikle koalisyon, parti listelerine göre muhalifler parlamentoda 44 koltuk, Birleşik Ulusal Hareket partisi ise 33 koltuk alıyor. Bunun yanında her iki siyasi gücün milletvekili bölgelerindeki milletvekili sayısı, nihai sonuçların belli olacağı yaklaşık iki hafta sonra değişmesi de mümkün. Şikâyet edilmiş ve Merkez Seçim Komitesi tarafından incelenen birkaç seçim noktasında sonuçların yeniden gözden geçirilmesi dağılımları etkileyebilir.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.