Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Saakaşvili: ‘İktidarı Barışçıl Bir Şekilde Devredeceğiz’

Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, iktidarı yeni hükümete barışçıl bir şekilde devredeceklerini söyledi.

Bilindiği gibi, “Gürcü Rüyası”nın parlamento seçimlerindeki zaferinden sonra Mikhail Saakaşvili, kendi partisi olan “Birleşik Ulusal Hareket”in muhalefete düştüğünü belirtmiş ve koalisyona yeni hükümeti oluşturmalarını teklif etmişti. 8 Ekim’de ise Bidzina İvanişvili yeni hükümet kadrosunu ilan etmiş, kendisinin de başbakanlık koltuğuna oturmayı planladığını söylemişti.

Kavkaz-Uzel’in haberine göre, 9 Ekim günü Tiflis’te Devlet Başkanlığı Sarayı’nda “Gürcü Rüyası” lideri Bidzina İvanişvili ile buluşan Saakaşvili, ülkede tarihî bir sürecin yaşanmakta olduğunu belirterek, “Gürcü halkı seçimini yaptı. Biz de bu seçime saygı duyuyoruz. Siyasî süreçleri belirleyen en yüce merci halktır” dedi.

İktidarın Gürcü halkının menfaatleri doğrultusunda demokratik yolla muhalefete devredileceğini dile getiren Saakaşvili  sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasiyi korumamız, güçlendirmemiz, geliştirmemiz ve halkımıza özgür seçimler yapma imkanı vermemiz lazım. Bence halk, olan biteni kendisi değerlendirecektir. Pek çok şeyi görmek ve tahlil etmek için zamana ihtiyaç var. Fakat şimdi halkın istikbal ve refahına odaklanmamız gerekiyor.”

Bidzina İvanişvili de, “Gürcü Rüyası”nın ülke demokrasisinin güçlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, “Bu görüşme, ben ve ekibimin, Gürcistan’ın siyasî hayatına getirdiğimiz makul siyasetin bir uzantısıdır. İktidarın demokratik bir şekilde değişmesi bir örneği olarak Gürcistan tarihine geçecektir” şeklinde konuştu.

Görüşmede tarafların dış siyasetteki ortak önceliklerini de tartıştıklarını ifade eden İvanişvili, şunları söyledi: “Dış siyasete dair görüşlerimizi paylaştık. Avrupa ve Avrupa-Atlantik yapılarına katılma yolundaki çalışmalarımız devam edecek. Gürcistan en kısa zamanda NATO’ya girebilir. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ile yaptığımız görüşme, kültürlü bir millet olduğumuzu ve yeni bir hayata adım attığımızın açık göstergesidir.” (KZ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.