Arama

BM Genel Merkezi Önünde Suriyeli Çerkesler İçin Miting Yapıldı


10 Kasım günü New York’taki BM Genel Merkezi önünde yapılan mitinge katılan 50’yi aşkın kişi, Suriye’deki çerkes katliamına son verilmesini talep etti.

Gerçekleşen eylemle ilgili haber 10 Kasım akşamı “Kavkaz Uzel” SMS servisine geldi. Gelen mesaj şöyleydi: “Bugün BM Genel Merkezi önünde Amerikalı çerkesler, Suriyeli çerkeslere destek için miting yaptılar.”.

“Kavkaz Uzel” muhabirinin bildirdiğine göre, göstericiler çerkes bayrakları ve “Suriyeli çerkeslerin öldürülmesine son verin”, “çerkes soykırımı durdurulmalı” yazılı pankartlar taşıdı.

Bilindiği gibi, Golan tepelerinde bulunan Barika ve Bir-al-Ajams adlı çerkes köylerinin bombalandığıyla ilgili haberler, 8 Kasım’da gelmeye başlamıştı.

“Adıge Heku”dan alınan bilgilere göre, birkaç gündür hükümet orduları Bir-al-Ajam adlı çerkes köyünü bombalıyorlar. Köyde büyük hasarlar mevcut. ölü ve yaralıların sayısı artıyor. İnsanları komşu çerkes köyüne götürmeye çalışan bir gruba açılan ateş sonucunda, birkaç genç hayatını kaybetti. Ardından diğer bir çerkes köyü olan Barika’ya ateş açıldı.

Elot.ru’da yer alan habere göre, 10 Kasım günü Golan tepelerindeki çerkes köylerine ateş açılması sebebiyle, Rusya, ABD ve Almanya’daki çerkes sivil toplum örgütleri şöyle bir bildiri yayınladı: “Son günlerde Golan tepelerinde bulunan ve Suriye’nin her bölgesinden gelen çerkes mültecilerle dolu olan çerkes köyleri Bir-al-Ajam ve Barika’da kanlı bir dram yaşanıyor. Soydaşlarımızın sıkıntı içinde bırakılması ve Rusya sınırlarının onlara fiilen kapalı olması, onları ölüme sürüklüyor.”.

Bildiri yazarları, dünya çerkeslerini, dünya toplumlarının dikkatini Suriye’deki soydaşlarımızın trajik durumuna ve onların kurtarılmasına çekmek için bütün imkanları seferber etmeye çağırdılar. Aynı şekilde Rusya yönetiminden, çerkesleri kurtarmak için derhal insani operasyon başlatılmasını ve dileyen bütün çerkeslerin Suriye’den Rusya’ya getirilmesi için bir an önce harekete geçilmesini talep ettiler.  (KZ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.