Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

New Jersey Yerel Yönetimleri Çerkes Soykırmı’nı Tek Tek Tanıyor

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey Eyaleti’ne bağlı Prospect Park Yerel Yönetimi çerkes Soykırımı’nı tanıdığını deklare eden bir belge tanzim ederek, çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanlığı’na teslim etti.

     Pazar günü İstanbul’a gelen Prospect Park Yerel Yönetimi’nin Suriye kökenli Başkanı Muhammed Kahirullah, İstanbul çerkes Derneği’nde çerkes Dernekleri Federasyonu üyeleriyle buluştu. Burada düzenlenen mütevazi bir merasimle yanında getirdiği yönetimlerinin çerkes Soykırımı’nı tanıdığına dair belgeyi Federasyon yetkililerine teslim eden Muhammed Kahirullah,  burada yaptığı kısa konuşmada, İstanbul’da çerkeslerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.  çerkes halkının kendisi ve ailesi için çok değerli olduğunu ifade eden Kahirullah, 1991 yılında Suriye’den ABD’de halen yaşamakta oldukları ilçeye göç ettiklerinde kendilerine çerkeslerin sahip çıktığını belirterek, “Onlar o günden beri bizim ailemizin bir parçası gibiler” dedi.

Prospect Park sakinleri olarak çerkeslere saygı duyduklarını belirten Kahirullah, “çünkü çerkesler nerede olursa olsunlar takındıkları pozitif tavırla hemen toplumun seçkin bir üyesi haline geliyorlar.
Bu nedenledir ki bugün soykırım konusunda sizin yanınızda tavır alıyor olmamızın şaşılacak bir tarafı yok, bu olması gerekendir. Dua ediyoruz ki günün birinde fırsat doğar ve hepiniz çok sevdiğiniz anavatanınıza döner orada mutlu bir şekilde yaşarsınız. Şahsım ve Prospect Park Belediyesi çalışanları adına,  size, yerel yönetimimizin soykırıma karşı mücadelenize açık desteğini beyan eden bu belgeyi sunmaktan onur duyarım.“ dedi.

Muhammed Kahirullah’ın takdim ettiği belgeyi kendisinden çerkes Dernekleri Federasyonu Yönetimi adına Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Saadet teslim aldı.

Kahirullah’a ve başkanı olduğu Prospect Park Yerel Yönetimi ve çalışanlarına teşekkür eden Mustafa Saadet, çerkesler olarak bu iyi insanların sergiledikleri bu onurlu tavrı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.  çerkeslerin hala soykırımın acılarını çeken bir halk olduğunu belirten Mustafa Saadet, ancak bunu uluslararası kamuoyuna duyurmakta başarılı olamadıklarını ifade etti. Böyle bir zamanda Prospect Park Yerel Yönetimi’nin verdiği bu desteğin daha bir anlam kazandığını söyleyen Mustafa Saadet, “İnşallah gün gelir bu kararın bir benzeri de Amerikan Senatosu’ndan çıkar.  Sayın Kahirullah ve mesai arkadaşlarının o gün geldiğinde yine yanımızda olacaklarına ve desteklerini esirgemeyeceklerine candan inanıyoruz.  Ben kendilerine bu duyarlı tavırlarından dolayı Federasyonumuz adına tekrar teşekkür ediyor, ABD’de bu kararın alınmasında emeği geçen mesai arkadaşlarına da selam ve saygılarımızı iletmelerini rica ediyorum.” dedi.

Program toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

Prospect Park Yerel Yönetimi ile birlikte New Jersey Eyaleti’nde çerkes Soykırımını tanıyan belediyelerin sayısı 3’e çıkmış oldu. Daha önce de eyalete bağlı Wayne Bölgesi Yerel Yönetimi ile Haledon Yerel Yönetimi de 150. Yıl için taziyede bulunarak çerkes Soykırımı'nı tanıdıklarına dair mesajlar yayınlamış, birer de belge tanzim etmişlerdi.

Bu kararlar, “soykırımın” kavramının ABD kamu kurumlarınca kullanılıyor olması açısından önemli bulunuyor.

çerkeslerin en yoğun bulunduğu New Jersey Eyaleti’ne bağlı yerel yönetimlerin art arda soykırıma yönelik kararlar alıyor olmasında, Suriye kökenli çerkeslerden Zack Barsik (Wubıh) ve arkadaşlarının yaptığı yoğun  çalışmaların etkili olduğu bildiriliyor.






Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.