Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kadirov: Putin emir verirse Suriye’ye gireriz
çeçenistan'ın Rus yanlısı lideri Ramazan Kadirov'dan Suriye açıklaması

Rusya’ya bağlı çeçenistan Cumhuriyeti’nin Başkanı Ramzan Kadirov, Suriye rejimine yardım etmek için ‘dünya standartlarında’ askeri uzmanlar göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

çeçen lider, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İslam’ın en büyük düşmanı olarak nitelendirdiği IŞİD’e karşı mücadelede Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılması kararına destek verdi.

ABD ve ortaklarının, Rusya’nın yanı başında yer alan yangın ocağını söndürmek yerine yangını körüklediğini söyleyen Kadirov, “önemli olan Rusya’nın kesinlikle uluslararası hukuka uygun hareket etmesi. Suriye Devlet Başkanı yardım istedi, biz olumlu yanıt verdik. ABD, Avustralya, Fransa ve diğerleri, haydut gibi davranıyorlar. Suriye’de danışmanlara da ihtiyaç olacak. Eğer Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin emir verirse hemen yarın, Batı’da eşi bulunmayan dünya standartlarında uzmanlarımızı oraya göndermeye hazırız. Deneyimimiz var ve bilgiliyiz” dedi.

Binlerce çeçen askerin, ihtiyaç olursa Suriye’de IŞİD’e karşı savaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kadirov, “Biz çeçenler için maalesef henüz bu şeytanlara karşı savaşa katılma imkanı yok. Ancak eğer IŞİD’e karşı mücadelede piyadelere ihtiyaç olursa biz ilk saflarda olacağız” diye ekledi.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.