Arama

Güney Osetya Rusya ile birleşmek istiyor
Güney Osetya Başkanı Leonid Tibilov, cumhuriyetin Rusya'ya dahil olması yönünde referandum yapma niyetinde olduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladislav Surkov ile görüşen Tibilov, "Günümüz siyasi gerçekleri şöyledir ki; tarihi seçimimizi yapmak, kardeş Rusya ile birleşmek ve cumhuriyetimizin, halkımızın güvenlik ve refahını önümüzdeki yüzyıllar için sağlamak zorundayız" dedi.

Tibilov, Rusya ile birleşmenin Güney Osetya halkının asırlık hayali olduğunu kaydetti.

Güney Osetya lideri, Haziran 2014'te de Rusya'yla birleşme konusunu referanduma taşıyacağını söylemişti.

PESKOV: "SADECE BİR TEMENNİ"

öte yandan bir açıklama yapan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güney Osetya'nın Rusya'ya katılması konusunda açıklama yapılmadığını bildirdi.

Peskov, konuya ilişkin açıklamasında, Güney Osetya Devlet Başkanı Leonid Tibilov'unRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Osetya ve Abhazya konularındaki danışmanı Vladislav Surkov ile yaptığı görüşmede, bu yönde bir açıklamada bulunmadığını bildirdi.

Tibilov'un Rusya'ya katılımla ilgili referandum düzenleme fikrini değerlendiren Peskov, Güney Osetya'nın Rusya tarafından bağımsız bir devlet olarak kabul edildiğini ve iki ülke arasında diplomatik ilişkiler bulunduğunu kaydetti.

Peskov, "Güney Osetya'da Rusya ile entegrasyonu isteyen çok sayıda insan var, Tibilov bunu dile getirdi" dedi.

Güney Osetya Devlet Başkanlığı Basın Merkezi'nden 19 Ekim'de yapılan açıklamada, Tibilov'un Surkov ile yaptığı görüşmede Güney Osetya'nın Rusya'ya katılımına ilişkin referandum düzenleme fikrinin olduğu belirtilmişti.







Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.