Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Rusya: Türk müteahhitlerin Abhazya'da çalışması mümkün gözükmüyor
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladislav Surkov, Türk müteahhitlerin Abhazya'da ruble karşılığı proje gerçekleştirmesinin zor olduğunu söyledi.


Abhazya'nın başkenti Suhum'da Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ile bir araya gelen Surkov, "Türk müteahhitler burada Rus parası karşılığında inşaat projeleri gerçekleştirmeleri çok mümkün gözükmüyor, bu durum yeterince açık. Abhazya, Türkiye ile yürüttüğü işbirliğini diğer alanlar da dahil olmak üzere gözden geçirecek. Abhazya'daki ekonomik durumu Abhaz hükümetinin beceriksiz eylemleri nedeniyle kötüleştirme amacımız yok. Bu nedenle, her unsuru göz önünde bulunduruyoruz. Rusya da yaptırım uygularken seçici davranıyor" dedi.

Türkiye, Rusya'nın ardından Abhazya'nın ikinci büyük ekonomik partneri durumunda. Türkiye ile Abhazya arasındaki ticaret hacmi, yılda 2,6 milyar rubleyi (yaklaşık 36 milyon dolar) geçiyor. Abhazya'nın toplam dış ticaretinin yüzde 18'ini Türkiye oluşturuyor.

______________________________
Kaynak: (http://tr.sputniknews.com)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.