Magomedov: ‘Şeyh Said’e Yapılan Terörist Saldırıya Gereken Cevabı Vermeliyiz’

Dağıstan lideri Magomedsalam Magomedov, Şeyh Said Efendi cinayetini organize edenlerin bulunup yok edilmesini istedi.

Yuga.ru’da yer alan habere göre, 28 Ağustos günü Dağıstan’ın Buynakskiy Rayonu çirkey köyünde Sufi Şeyhi Said Efendi’nin evine giren hac kıyafeti giymiş intihar eylemcisi, kendisini havaya uçurdu. Patlamada Şeyh ve sohbetinde bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı teröristin kimliğini belirlediği bildiriliyor. Yapılan araştırmada kadın eylemcinin, öldürülen bir direnişçinin karısı olan Aminat Kurbanova (Saprıkina) olduğu ortaya çıktı. Kurbanova, yeraltı örgütüne katılacak kadınları organize ediyordu.

Olaya ilişkin açıklama yapan Magomedov, “İntihar eylemcisini bu eve gönderenleri, bütün bunları düzenleyenleri, bu şekilde halkı insanlık dışı eylemlere sürükleyenleri bulmak lazım. Bulmak ve yok etmek lazım. Başka çıkış yolumuz yok” dedi.

Eylemi düzenleyenlerden kurtulmak için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Magomedov şöyle devam etti: “Bence, hemen bugün, her şehirde, her rayonda, öz savunma birimleri ve yönetim altında hazır bulunan gençlerden oluşan ekipler kurmak ve güvenliğin sağlanması, bu haydut ve teröristlerin cezalandırılmasıyla ilgili bir irade ortaya koyup İçişleri Bakanlığı’yla ortak bir çalışma yürütmek için karar almalıyız. Bu, bütün şehir ve rayon yöneticilerinin vazifesidir”.

Magomedov, yetkililerin sabrının tükendiğini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Haydut ve teröristlerin kanunsuzluklarına daha fazla tahammül edemeyiz. Zavallı bir küçük kitle milyonlarca Dağıstanlı’ya hayatı zindan ediyor”. (KZ)