Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Çerkesler, 350 Sayılı Kararına Sahip Çıkması İçin BM Önünde
çerkesler, 350 sayılı BM kararının uygulanması ve askeri kuvvetlerin Suriye-İsrail sınırındaki Golan tepelerinin dışında tutulması için uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.

PRWEB’de yer alan habere göre, geçtiğimiz 18 ay boyunca Suriye çatışmasında binlerce masum insan öldürüldü. ölenler arasında kadınlar, çocuklar ve çeşitli milletlerden insanlar da var.

çatışma birkaç gün önce Golan tepelerine, Bir-al-Ajam ve Bareka adlı çerkes köylerine sıçradı. Bu köylerde zarar görebilecek yüzlerce -belki de binlerce- masum çerkes yaşıyor.

350 sayılı BM kararına göre, Golan tepelerinde konuşlanmış olan Birleşmiş Milletler Ateşkes Gözlem Gücü’nde (UNDOF) 1032 barış gücü askeri, 42 kişilik uluslararası ekip ve 92 kişilik yerel sivil ekip bulunuyor. Masum çerkesler öldürülürken, onlar beklemeye devam etmekten başka hiçbir şey yapmıyor.

çerkes ölülerin sayısı arttığından, bizler, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumu, 350 sayılı BM kararına riayet etmeye davet ediyoruz. Bilindiği gibi bu karar, Suriye’deki Golan tepelerinin askersizleştirilmesi çağrısında bulunuyor. Suriye’nin yaptıkları, Birleşmiş Milletler’in 350 sayılı kararının doğrudan ihlali anlamına geliyor.

Biz dünya çerkeslerinin, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan istedikleri şunlardır:

350 sayılı BM kararına riayet edilmesi ve silahlı kuvvetlerin Golan tepelerinden çekilmesi,

Bir-al-Ajam ve Bareka köylerinin güvenle boşaltılması,

İhtiyacı olanlara yemek ve tıbbi müdahale biçiminde insani yardım sağlanması.

Umuyoruz ki uluslararası toplum, BM’nin 350 sayılı kararını uygulamadaki başarısızlığının, İsrail dahil olmak üzere bütün bölgedeki barışı tehlikeye attığının farkına varır.

Bizim taleplerimiz tamamen insanidir. Suriye’deki çatışmanın en kısa sürede bitmesini ümit ediyor ve bunun için dua ediyoruz. Şu anda öncelikli hedefimiz Bir-al-Ajam ve Bareka köylerinde bulunan dost çerkeslerin güvenliğidir.

Bu amaçla,  350 Sayılı BM kararının uygulanması için çerkesler, 10 Kasım 2012 tarihinde saat 12.00’de New York’taki Birleşmiş Milletler Merkezi önünde barışçıl bir gösteri yapacak.

Not: 350 Sayılı BM kararı için çerkesler, Birleşik Devletler’de yaşayan çerkeslerin önderlik ettiği bir taban hareketidir. Aslen bugünkü Rusya Federasyonu’nun Kuzey Kafkasya bölgesinden gelen çerkesler, Rus-Kafkas Savaşı’nı (1763-1864) takiben anavatanlarından zorla sürgün edilip, Osmanlı İmparatorluğu’na yerleştiler. Birleşik Devletler’deki çerkeslerin çoğu Suriye kökenlidir ve Altı Gün Savaşı’nın (1967) ardından Birleşik Devletler’e yerleşmişlerdir. (KZ)