Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Rusya, Suriye'deki Çerkeslere Kapılarını Açabilir
Rusya Devlet Başkanlığı bünyesindeki İnsan Hakları Konseyi, Suriyeli sığınmacıların Rusya topraklarına kabul edilmesine yeşil ışık yaktı. Konsey, özellikle ülkedeki çerkes nüfusa dikkat çekti.
İzvestiya gazetesinin haberine göre, İnsan Hakları Konseyi Suriyeli sığınmacıların Rusya'ya girişine izin verilmesi için federal makamlara mektup göndermeye hazırlanıyor. Mektubu kaleme alan Konsey üyesi Maksim Şevçenko, 19. yüzyıl sonunda Kafkasya'dan Suriye'ye göçmüş çerkeslere öncelik verdiklerini ifade etti. Rus yetkili, Rusya'nın Suriye'deki 80 bin çerkes'ten 5-10 binini kabul edebileceğini vurgulayarak, bu sığınmacıların Kafkasya'da Karaçay-çerkes, Kabardey-Balkar, Adıgey, Krasnodar gibi bölgelerde ikamet ettirilmesini önerdi. Sığınmacıların çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını da ifade eden Şevçenko, Rusya'nın bölgelerinde sığınmacılar için yeterli kota bulunmadığını kaydetti. Rus üye, güvenlik görevlilerinin sığınmacıları potansiyel tehdit olarak gördüklerinin de altını çizdi.