Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Oğlunun resmini satın alamadı, oğluyla şehit oldu!
Ressam Fatma Zeynep çilek şehadetiyle Tüm Türkiye'yi ve AK Parti'yi yasa boğan Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak'la ilgili darbe gecesinden bir gün önce yaşadıklarını ulke.com.tr'ye anlattı.
Erol Olçok Türkiye’de siyasi iletişim kampanyalarının duayeni. Yaptığı kampanyalar milletimizin hafızasında unutulmaz bir yer edindi. 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’de “Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmleri belki ilk akla gelenlerden. Sadece reklamcı değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çıktığı yolda, iletişimin her alanında öncü rol üstlenen, strateji çizen, bu stratejilerin sahada uygulamasını yapan biriydi. 15 Temmuz darbe girişiminde Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak FETö'cü teröristler tarafından katledildi. Şehadet şerbetini içen baba ve oğulun ölümü diğer şehitlerle birlikte AK Parti'nin ocağını yaktı. Türk halkı ilk kez bir Cumhurbaşkanının gözyaşlarına tanık oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Fatih'teki cenazede hıçkıra hıçkıra ağladı. 15 Temmuz'da Türkiye bir çok kahramanlığa tanık oldu. Tankın önüne yatan, silaha karşı duran, mermiye kafa atan bir çok kahraman. Santçılarımıza ilham olan bir çok kahraman. Tıpkı Erol Olçak'u fırça darbeleriyle anlatan ressam Fatma Zeynep çilek gibi. Erol Olçak fotoğrafını instagramdan paylaşan genç ressamla resmin perde arkasını konuştuk. Fatma Zeynep çilek şehadet şerbetini içen baba ve oğul Olçak'larla ilgili yaşadıklarını ulke.com.tr'ye anlattı.

çOK ETKİLENDİM!
Tamamen 15 Temmuz olaylarından etkilendiğim için karar verdim. Normalde ben kişisel sergime hazırlanıyordum. öyle bir durumda yönümü tamamen bu tarafa çevirdim. çünkü duygusal olarak çok yoğundum. Erol abi sevdiğim bir abimdi. Kendisi sanat tarihi mezunu, sanata öğüdü olan bir beyefendi idi. Daha önce birkaç kez resim alışverişinde bulundum. Darbe girişiminden bir kaç gün öncesinde telefonla görüşmüştük. Oğlu bir resim beğenmişti. Ben de şehir dışındaydım. Pazartesi görüşelim abi dedim. Fakat olaylar yüzünden olmadı. özellikle oğlunun beğendiği resmi alacak olması ve gelişen olaylar beni derinden etkiledi.

BİR GECEDE RESMİ BİTİRDİM
Böyle bir resim yapmak planımda yoktu. Planlı bir şekilde yapmadım. İçgüdüsel olarak. Erol abi gibi iyi bir insan şehit makamına erişti ve onun oğluyla birlikte yaşadığı acıyı hissederek oturdum ve bir gecede ortaya çıkan bir dışavurum benimkisi.

EROL ABİ İLE İLGİLİ DUYGULU YAZILAR RESİMDE çOK ETKİLİYDİ
Kolaj ve karışık teknik ile çalıştım. 15 Temmuz ve sonrasında Erol abi ile ilgili çıkan yazılardan samimi olanlar özellikle beni etkilediği için küpürlere yer verdim. İbrahim Kalın'ın yazısındaki samimiyet de beni etkiledi. Yoğun duygular içinde yazılmış şeylere yer vermeye çalıştım. Erol abinin çok seveni varmış bu sevgi seli de bana bu kolajı yaptırdı.
-----------------------------
KAYNAK:(ULKE.COM.TR)