Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Putin: Abhazya'nın güvenliğini ve bağımsızlığını garanti etmeyi sürdüreceğiz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Abhazya'nın güvenliğini ve bağımsızlığını garanti etmeye devam edeceklerini söyledi.
Abhazya'da temaslarda bulunan Putin, Pitsunda kentinde Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ile bir araya geldi. 

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Rus lider, "İstişare edeceğimiz çok konu var ancak en önemli husus, Rusya ve Abhazya'nın tamamen özel bir ilişkiye sahip olmasıdır. Abhazya'nın güvenliğini ve bağımsızlığını garanti ediyoruz. Bundan sonra da böyle olacağından eminim" dedi.Putin, Abhazya ekonomisinin kalkınması için uygun yöntemler bulmaları gerektiğini belirtti. Rus lider, bu sayede yeni istihdam alanları yaratabileceklerinin altını çizdi.

'KAFKASYA'DAKİ TEHDİTLERE KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

Putin, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamadaysa Rus ve Abhaz güvenlik güçleri arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. 

"Rus ve Abhaz güvenlik güçlerinin yürüttüğü ortak çalışmaların Abhazya'daki turistlerin güvenliğini artıracağını umuyorum" diye devam Putin, Rusya ve Abhazya'nın Kafkasya'daki tehditlere karşı daha yakın işbirliği yapacağını kaydetti.

ABD’DEN PUTİN'İN ABHAZYA ZİYARETİNE SERT TEPKİ

Bu arada ABD Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in Abhazya’ya yaptığı ziyarete tepki gösterdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "ABD, Devlet Başkanı Putin'in Rusya'nın işgal ettiği Gürcistan toprağı Abhazya'ya yaptığı ziyareti uygunsuz ve Rusya'nın taraf olduğu Cenevre görüşmeleri ilkelerine aykırı olarak görmektedir" denildi.

Açıklamada ABD'nin, Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü uluslararası alanda tanınan sınırları içinde tam olarak desteklediği ve Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'yı tanımasını reddettiği belirtilerek, Rusya'nın askeri güçlerini savaş öncesi pozisyonuna çekmesi ve Abhazya ile Güney Osetya bölgelerini tanıma kararını iptal etmesi de istendi.